'Mooie emotie' bij Ajax: Het is echt een team dat voor elkaar vecht

'Mooie emotie' bij Ajax: "Het is echt een team dat voor elkaar vecht"

09-11-2018 21:15
27

John Heitinga mist de spanning die hij als voetballer had voor een wedstrijd, zeker nu hij Ajax indruk ziet maken in de Champions League. De voormalig verdediger looft de equipe van coach Erik ten Hag.

"Wat ik mooi vind is de emotie. Het is echt een team dat voor elkaar vecht. Het is natuurlijk goed voor de club en goed voor het Nederlandse voetbal dat Ajax straks gaat overwinteren", zegt Heitinga in gesprek met Inside Ajax, geciteerd door Ajax Showtime.

Heitinga mist de spanning van zelf op het veld staan en in volle stadions te spelen. "Die spanningen zijn niet na te bootsen. Het is het mooiste wat er is. Als je dan definitief beslist dat je stopt, dan doet dat pijn. In je hoofd denk je dat je het allemaal nog wel kan, maar het lichaam haperde. Dat is niet makkelijk. Ik dacht echt dat ik nog jaren kon voetballen, maar mijn knieën zeiden nee."

Heitinga staat nu aan het roer bij Ajax O19. "Het is best wel een moeilijke leeftijd. Ik ben ook nog lerende. Het is leuk, mijn staf en ik worden maximaal uitgedaagd. Het zijn jonge jongens en sommigen zitten nog in de puberteit. Ik ben ingehuurd om ze het laatste zetje te geven richting de Johan Cruijff ArenA. Sommige hebben een aai over de bol nodig en sommigen hebben een schop onder de kont nodig."