LIVE-discussie: Aangepaste Vitesse-defensie, Dessers geslachtofferd bij Utrecht

LIVE-discussie: Aangepaste Vitesse-defensie, Dessers geslachtofferd bij Utrecht

10-11-2018 18:58
16

Vitesse en FC Utrecht gaan in het duel der subtoppers de strijd met elkaar aan in het GelreDome. Leonid Slutsky en Dick Advocaat zijn voetbalvrienden geworden na hun gemeenschappelijke periode in Rusland, maar zullen elkaar vanavond niets gunnen.

Vitesse start het duel in het GelreDome met de van een liesblessure herstelde Alexander Büttner op de linksback-positie. Het centrum van de defensie wordt gevormd door Rasmus Thelander en Jake Clark-Salter. Thelander vervangt Danilho Doekhi, die geschorst is na zijn rode prent in het uitduel met PSV.

De bezoekers uit de Domstad starten in de voor Advocaat kenmerkende 4-3-3-formatie. Gyrano Kerk staat in de Utrechtse spits. Dat betekent dat Cyriel Dessers op de reservebank moet plaatsnemen. Advocaat hintte al op deze wijziging, maar heeft dus definitief besloten om de offensieve posities van zijn ploeg anders in te delen.

Opstelling Vitesse: Eduardo; Karavaev, Thelander, Clarke-Salter, Büttner; Ödegaard, Bero, Foor; Beerens, Darfalou en Linssen.

Opstelling FC Utrecht: Jensen; Klaiber, Letschert, Janssen, Van der Maarel; Van Overeem, Gustafson, Emanuelson; Tannane, Kerk en Gavory.