PSV bindt ook moedig De Graafschap aan de zegekar en blijft foutloos

10-11-2018 21:35
206

PSV heeft zaterdagavond zijn twaalfde zege in evenzoveel duels geboekt in de Eredivisie. De ploeg van trainer Mark van Bommel ontdeed zich op De Vijverberg eenvoudig van De Graafschap: 1-4.

PSV leek op voorhand niet veel te duchten te hebben van De Graafschap, dat zestiende staat. Toch was het eerste gevaar van de thuisploeg. Al na vier minuten raakte Robert Klaassen de lat uit een vrije trap. Het antwoord van de Eindhovenaren liet niet lang op zich wachten. Een inschattingsfout van Erik Bakker leverde Hirving Lozano een enorme mogelijkheid op. Doelman Hidde Jurjus, gehuurd van PSV, voorkwam de openingstreffer.

Het bleek uitstel van executie voor de Superboeren, want in de zeventiende minuut lag de bal wel in het net. Na een voorzet van Nick Viergever werkte Luuk de Jong de bal met een fraaie voetbeweging langs Jurjus. PSV had daarvoor al het initiatief overgenomen, maar kon niet lang genieten van de voorsprong. Youssef El Jebli glipte langs Daniel Schwaab en maakte er 1-1 van. Jeroen Zoet voorkwam daarna zelfs erger voor de koploper.

PSV stelde echter snel orde op zaken. Een schot van Lozano verdween nog net over de lat, maar Steven Bergwijn had meer geluk nadat hij de bal uit een hoekschop voor de voeten had gekregen. Omdat een fraaie aanval niet werd afgerond en een goal van Denzel Dumfries werd afgekeurd wegens buitenspel, verzuimde PSV voor rust verder afstand te nemen. In de tweede helft kwam PSV desondanks niet meer in de problemen.

Toch duurde het lang voordat de equipe van Van Bommel het duel in het slot gooide. Onder meer Gastón Pereiro liet een kans op een doelpunt liggen. Zijn vervanger Donyell Malen bracht het er beter vanaf. De rappe aanvaller schoof de bal beheerst in de linkerbenedenhoek. De Jong maakte daarna nog kinderlijk eenvoudig de 1-4 op aangeven van Bergwijn.

De voorsprong op Ajax bedraagt daarmee weer even acht punten. De Amsterdammers gaan zondag op bezoek bij Excelsior.