De Jong: 'Kwaliteit dat we altijd een manier vinden om de wedstrijd nog te winnen'

De Jong: 'Kwaliteit dat we altijd een manier vinden om de wedstrijd nog te winnen'

11-11-2018 08:04
42

Luuk de Jong speelde zaterdagavond op bekend terrein. De aanvalsleider van PSV komt uit Doetinchem en scoorde in het duel met De Graafschap (1-4) twee keer op een steenworp afstand van het huis van zijn ouders.

"Het voelt wel een beetje als thuiskomen, maar niet als een thuiswedstrijd", legt De Jong uit. "Je merkt wel gewoon aan alles dat je een uitwedstrijd speelt. Er zijn wel vrienden en familie die komen kijken, maar die zijn er in het Philips Stadion ook vaak bij."

De Jong scoorde in Doetinchem alweer zijn tiende en elfde competitietreffer en is daarmee voorlopig topscorer van de Eredivisie. "Ik ben het nog nooit geworden, maar dat is ook niet het belangrijkste", vertelt de PSV-aanvoerder aan Voetbal Inside. "Ik heb altijd gezegd dat ik het liefst kampioen wil worden en dat het tweede doel is om zoveel mogelijk goals te maken en assists te geven."

"We beseffen nu nog niet echt hoe goed we bezig zijn", vervolgt De Jong. "Misschien dat we dat wel denken als we er later op terugkijken. Vandaag was onze eerste helft erg slecht, maar het is toch een kwaliteit van ons dat we altijd een manier vinden om de wedstrijd dan toch te winnen."