Van der Sar bevestigt: Er zou inderdaad wat geld beschikbaar zijn

Van der Sar bevestigt: "Er zou inderdaad wat geld beschikbaar zijn"

Gepubliceerd: zondag 11 november 2018 om 15:12zo 11-11-2018 om 15:12

Ajax-directeur Edwin van der Sar erkent dat Nederlandse topclubs bereid zijn om geld vrij te maken voor Eredivisie-ploegen die op dit moment op een kunstgrasveld spelen. De intentie is om het voor deze clubs mogelijk te maken om binnen enkele jaren over te stappen naar natuurgras of hybride gras. 

Het voorstel over totale afschaf van kunstgras in de Eredivisie behoort tot de zogenaamde 'veranderagenda' die momenteel besproken wordt. Aanstaande donderdag moeten er knopen worden doorgehakt. Voor de camera van de NOS bevestigde Van der Sar zondag dat onder meer Ajax en PSV bereid zijn om geld beschikbaar te stellen voor andere clubs. Zij kunnen zo de overstap naar een andere mat bekostigen.

"Elke club heeft z'n eigen huishouding en iedere club moet kijken wat de mogelijkheden zijn, om op zo'n goed mogelijk niveau te presteren", aldus de oud-doelman. "Er zou inderdaad wat geld beschikbaar zijn om daar naar te kijken."

"De laatste jaar is er steeds meer vraag naar een eenduidige ondergrond in de Eredivisie: kunstgrad of hybride. Daar zou wel een bepaald bedrag voor beschikbaar zijn, om ze zo te motiveren om over te stappen."

Lees ook: 'Kunstgrasverbod Eredivisie van de baan: Heracles ligt dwars, compromis op komst'

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws