AZ klimt door Til naar vijfde plek na draak van een wedstrijd in Den Haag

11-11-2018 16:22
59

AZ heeft in een draak van een wedstrijd afgerekend met ADO Den Haag. Net als vorige week wonnen de Alkmaarders met het kleinste verschil: 0-1.

AZ heeft een tegenvallende seizoenstart achter de rug, maar lijkt de weg naar boven weer te hebben gevonden. Na de 1-0 zege op De Graafschap volgde zondag weer een kleine overwinning. In Den Haag kroonde Guus Til zich tot matchwinner. De AZ-aanvoerder rommelde na vijftig minuten de enige treffer binnen: 0-1.

De overige 89 minuten bij ADO - AZ boden bar weinig vertier. Aan alles was af te zien dat beide ploegen niet overlopen van het zelfvertrouwen, wat leidde tot een slaapverwekkende vertoning in de eerste helft. ADO speelde zonder de gepasseerde Indy Groothuizen, Tom Beugelsdijk, Aaron Meijers en Sheraldo Becker.

Na de openingstreffer van Til beet ADO nog wel een beetje van zich af, maar een goede kans was na goed werk van Nasser El Khayati niet besteed aan Erik Falkenburg. AZ kwam in de slotfase het dichtst bij een doelpunt. Oussama Idrissi, die deze week voor het eerst werd opgeroepen voor Marokko, raakte de paal.

Door de overwinning is AZ de nieuwe nummer vijf van de Eredivisie. Die plek deelt de ploeg van trainer John van den Brom met Vitesse, VVV-Venlo en FC Utrecht. ADO staat dertiende en ziet de degradatiestreep langzaam maar zeker naderen.