Feyenoord doet razendsnel zaken en neemt derde plaats steviger in handen

11-11-2018 18:35
37

Feyenoord heeft goede zaken gedaan in de subtop van de Eredivisie. In het Polman Stadion werd Heracles Almelo over de knie gelegd: 0-2. De Rotterdammers hoeven daardoor de derde plek niet meer te delen.

Heracles en Feyenoord trakteerden de supporters in de stromende regen op een vermakelijke wedstrijd, waarin het lange tijd beide kanten op kon. Tonny Vilhena en Nicolai Jörgensen stichtten gevaar namens de bezoekers, terwijl Lerin Duarte en Mo Osman ook dicht in de buurt kwamen. De grootste kans was voor Kristoffer Peterson, maar een schot van de Zweed belandde op de paal.

De flipperkastwedstrijd kreeg na zestig minuten een doelpunt. Jörgensen zette Feyenoord op voorsprong met een kopbal, waarbij de verdediging van Heracles niet vrijuit ging. Amper vier minuten later was het opnieuw raak. Jens Toornstra was de gevierde man door de bal op aangeven van Calvin Verdonk binnen te tikken: 0-2.

Feyenoord beloonde daarmee zichzelf voor een sterke fase in de tweede helft, waarin de ploeg van Giovanni van Bronckhorst veel sterker was dan Heracles. In die periode raakte Steven Berghuis ook de lat. De thuisclub ontketende nog een slotoffensief, maar wist niet meer te scoren. Door de zege neemt nummer drie Feyenoord afstand van nummer vier Heracles: het verschil is drie punten.