Real Madrid profiteert optimaal van nederlaag FC Barcelona en loopt in

11-11-2018 22:41
8

Real Madrid heeft optimaal geprofiteerd van de zeldzame thuisnederlaag van FC Barcelona. Op bezoek bij Celta de Vigo werd het 2-4 voor de Madrilenen.

Barcelona verloor eerder op de dag met 3-4 van Real Betis, waardoor Real een paar uur later met drie punten in kon lopen. Dat gebeurde ook. Karim Benzema liep na 23 minuten vakkundig weg bij de Celta-defensie en verschalkte de doelman na een prachtige aanname.

Real werd vlak na rust in het zadel geholpen door een eigen goal van Celta-verdediger Cabral, waarna de thuisploeg een kwartier na de theepauze weer in de wedstrijd kwam met de aansluitingstreffer. Het bleef lang 1-2, tot zeven minuten voor tijd. Sergio Ramos ging achter de bal staan na een toegekende strafschop en schoot de bal á la panenka binnen.

Dani Cabellos gaf de zege in blessuretijd wat extra glans met de 1-4. In de allerlaatste minuut werd het nog 2-4, maar die treffer was enkel voor de statistieken. Real staat na twaalf duels op twintig punten. Barcelona blijft koploper, maar heeft nog 'maar' een voorsprong van vier punten op de Madrilenen. Sevilla, Atlético Madrid en Alaves hebben allemaal 23 punten.