Bankzitter valt elf keer in bij PSV: Ik kan dus niet tevreden zijn

Bankzitter valt elf keer in bij PSV: "Ik kan dus niet tevreden zijn"

Gepubliceerd: maandag 12 november 2018 om 10:26ma 12-11-2018 om 10:26

Donyell Malen 'kan niet tevreden zijn' met zijn huidige rol bij PSV. De aanvaller van Jong Oranje moet het vrijwel wekelijks doen met een invalbeurt. PSV-trainer Mark van Bommel brengt de negentienjarige Malen vaak na rust in de ploeg. Dat gebeurde dit seizoen al elf keer in de Eredivisie. 

"We doen het goed als team. Daar hoor ik ook bij. Ik draag op mijn manier mijn steentje bij en daar ben ik blij om", zegt Malen - zaterdag één keer trefzeker tegen De Graafschap - in gesprek met De Telegraaf. 

"Natuurlijk is het een andere rol dan ik verlang, want geen enkele speler wil wisselspeler zijn. Ik kan dus niet tevreden zijn. Dat kan nooit als je wissel bent, maar ik denk dat we het als team gewoon heel goed doen."

Mentaal dingetje
De technische- en medische staf van PSV heeft dit seizoen bepaald dat bankzitter en invallers ná een wedstrijd nog een korte, stevige sessie moeten afwerken. Zo krijgen deze spelers tóch nog wat lichaamsbeweging voor een vrije dag. "Op zich is het wel goed", stelt Malen. "Anders wordt de achterstand op de jongens die wel spelen nog groter. Maar het is wel een mentaal dingetje. Het is niet leuk om te doen, maar het is wat het is."

Lees ook: Van Hanegem wijst opvolger Bergwijn en Lozano aan: 'PSV gaat er niet op achteruit'

Poll

Hoort Malen in de basis bij PSV?

(1427 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws