Update: Real maakt aanstelling Solari officieel: trainer tekent meerjarig contract

Update: Real maakt aanstelling Solari officieel: trainer tekent meerjarig contract

Gepubliceerd: dinsdag 13 november 2018 om 20:04di 13-11-2018 om 20:04

Santiago Solari blijft aan als hoofdtrainer van Real Madrid. Dat meldt de Spaanse voetbalbond. Na het ontslag van Julen Lopetegui stond hij op interim-basis voor de groep.

Real Madrid presteert in de eerste weken met Solari op de bank dusdanig goed, dat de Argentijn mag aanblijven. De Spaanse voetbalbond RFEF heeft aan ESPN bevestigd dat Real Madrid de documenten heeft aangeleverd om Solari op vaste basis aan te stellen. In Spanje is het niet toegestaan om langer dan twee weken een beroep te doen op een interim-trainer.

De clubleiding in Madrid had daardoor twee keuzes: Solari behouden of een nieuwe hoofdtrainer aanstellen, zodat Solari weer aan de slag zou kunnen bij Real Madrid Castilla. De Koninklijke werkte aan de komst van Antonio Conte, maar dat ketste af. Uiterlijk 13 november moet de club iets communiceren over de nieuwe hoofdtrainer.

Solari werd twee weken geleden aangesteld als opvolger van Lopetegui, die na de 5-1 nederlaag in de El Clásico tegen FC Barcelona op straat werd gezet. Sindsdien is het gaan lopen. Real Madrid boekte vier zeges (Melilla, Real Valladolid, Viktoria Plzen en Celta de Vigo) en scoorde vijftien keer. Solari kent daardoor statistisch de beste start in de 116 jaar lange clubhistorie.

Update 13/11, 20.04 uur: Real Madrid heeft de aanstelling van Santiago Solari officieel bekrachtigd. De Argentijnse trainer tekent een contract tot medio 2021. Hij had voorheen het tweede elftal van de Koninklijke onder zijn hoede. Solari was als speler tussen 2000 en 2005 voor de club actief.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws