Koeman is er helemaal klaar mee: 'Ik vind het niks, heb ik altijd al gehad'

Koeman is er helemaal klaar mee: 'Ik vind het niks, heb ik altijd al gehad'

Gepubliceerd: maandag 12 november 2018 om 17:13ma 12-11-2018 om 17:13

Bondscoach Ronald Koeman is helemaal klaar met het kunstgras waar diverse Eredivisie-ploegen wekelijks op spelen. Maandagmiddag uitte Koeman tijdens een persconferentie in Zeist zijn ongenoegen. 

"Ik vind kunstgras helemaal niks", zei de oefenmeester gedecideerd. "Die mening heb ik altijd al gehad. Ik zat gisteren op mijn bank en was verplicht twee wedstrijden te bekijken op kunstgras in Nederland, terwijl ik op andere beelden een mooie groene grasmat zag. Dat is echt voetbal. Ik ben anti-kunstgras."

De bondscoach sprak zich verder onder meer uit over Davy Klaassen en Quincy Promes. Laatstgenoemde zit vaak op de bank bij zijn nieuwe club Sevilla. "'Het is niet zo gemakkelijk om daar een antwoord op geven. Het kan te maken hebben met zijn positie op het veld, maar het kan ook zo zijn dat hij zich vrijer voelt bij zijn club. Hij moet bij Sevilla ook meer gaan spelen, maar ik vond hem tijdens de laatste interlands al wel beter."

En Klaassen, die ondanks een revival bij Werder Bremen niet is opgeroepen? "Davy is wel een discussiepunt geweest. We zijn ook gaan kijken bij wedstrijden van Werder. Ik wilde ten opzichte van de vorige interlandperiode niet te veel wijzigen. Hij is wel iemand waar we weer naar kijken."

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws