'Vermogende Rotterdammers benaderd voor financiering Feyenoord-stadion'

'Vermogende Rotterdammers benaderd voor financiering Feyenoord-stadion'

Gepubliceerd: maandag 12 november 2018 om 21:06ma 12-11-2018 om 21:06

Feyenoord wil externe investeerders benaderen voor de financiering van het nieuw te bouwen stadion, meldt het Algemeen Dagblad maandagavond. De huidige nummer drie van de Eredivisie gaat een rondje maken langs gefortuneerde Rotterdammers.

Onder meer Stichting De Verre Bergen, die goede doelen in Rotterdam financiert, en de zakenman Michel Perridon zijn in beeld. Laatstgenoemde, de oprichter van computerfabrikant Trust, heeft Feyenoord in het verleden vaker financieel bijgestaan, maar weet nog niet zeker of hij dat opnieuw wil doen: Perridon hoopt dat de Rotterdamse milardair Cees de Bruin het initiatief neemt. "Dat De Bruin meedoet, is een vereiste. Want ik ben rijk, maar hij is veel rijker. En voorzitter van de raad van commissarissen (van De Kuip, red.). Dan moet je iets laten zien", laat hij weten aan het AD.

Perridon begrijpt echter volkomen dat Feyenoord een nieuw stadion wil betrekken en dat de Rotterdammers 25 miljoen euro per jaar aan inkomsten willen overhouden. "Heel verstandig. Want als je dat niet doet, zit je zo muurvast", aldus de zakenman. "Dan zit je als een soort Excelsior in een levensgroot stadion. Je kunt geen club leiden, als je geen salarissen kunt uitbetalen. Het is nu aan de gemeente om daar een mening over te vormen."

Poll

Moet Feyenoord naar een nieuw stadion?

(5101 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws