Nijland krijgt uitnodiging van Derksen: 'Kan eindelijk zeggen wat hij écht vindt'

Nijland krijgt uitnodiging van Derksen: 'Kan eindelijk zeggen wat hij écht vindt'

Gepubliceerd: dinsdag 13 november 2018 om 07:37di 13-11-2018 om 07:37

Johan Derksen en Jan Smit bestempelen Hans Nijland als een van de laatsten der mohikanen. De algemeen directeur van FC Groningen kondigde maandag aan dat hij na dit seizoen vertrekt.

"Hans is een van de mensen die het Nederlands voetbal in de afgelopen twintig jaar kleur heeft gegeven", zegt Smit, voormalig voorzitter van Heracles Almelo, in het Dagblad van het Noorden. "Als ik waar dan ook in het land vraag wie de directeur van NAC of Willem II is, zullen de meeste mensen geen flauw idee hebben. Maar bij FC Groningen denkt iedereen meteen aan Hans Nijland."

Het is de vraag hoe Groningen verder moet zonder zijn roerganger. "Jan Smit zou ook onmisbaar zijn bij Heracles", stelt Smit. "Maar uiteindelijk is niemand onmisbaar. FC Groningen blijft gewoon FC Groningen. Al zal de club zich op bestuurlijk niveau opnieuw moeten uitvinden."

Johan Derksen sluit zich daar bij aan. "Hij is nog een authentieke directeur. Maar de echte characters verdwijnen overal. Voor hen komen steeds meer saaie managers in de plaats, die louter marketingtaal uitkramen. Van die jongens in snelle pakken die alleen maar Engels kunnen spreken en niet weten of er lucht of zand in een bal zit."

Derksen nodigt Nijland alvast uit bij Veronica Inside. "We houden aan tafel een plekje vrij. Hans is uitermate geschikt voor ons programma. Dan kan hij eindelijk zeggen wat hij écht vindt, want hij heeft jarenlang om de hete brij heen gedraaid. Hij mag vanuit Grolloo meerijden. Dan mag hij van mij de kilometers ook nog declareren."

Poll

Goede zaak dat Nijland vertrekt bij FC Groningen?

(3322 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws