'Trencin-defensie' neemt revanche in Almelo: En ik heb mezelf laten zien

'Trencin-defensie' neemt revanche in Almelo: "En ik heb mezelf laten zien"

Gepubliceerd: dinsdag 13 november 2018 om 08:12di 13-11-2018 om 08:12

Feyenoord moest tegen Heracles Almelo noodgedwongen aantreden met de 'Trencin-achterhoede', maar deed dat met succes. Justin Bijlow, Bart Nieuwkoop, Sven van Beek, Jan-Arie van der Heijden en Calvin Verdonk moesten in Slowakije vier tegengoals incasseren, maar hielden in Almelo de nul.

Voor de stadionclub was het de eerste keer sinds 17 december (0-7 tegen Sparta, red.) dat het doel schoon werd gehouden in een officiële uitwedstrijd. Met name Van Beek was de zondebok na de blamage in Trencin, maar de centrale verdediger kreeg in Almelo weer een kans, doordat Eric Botteghin ziek was. "En ik heb mezelf laten zien. Daar ben ik blij om", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. De stopper verwacht echter niet dat hij Botteghin heeft doen vergeten. "Het enige wat ik kan doen is het de trainer moeilijk maken en zorgen dat hij voor mij kiest."

Hoewel er dit seizoen geen basisplek is weggelegd voor Van Beek, houdt Feyenoord vertrouwen in de centrale verdediger: de jeugdinternational verlengde onlangs zelfs zijn contract in De Kuip. "Sven is al een jaar weer fit en fysiek veel verder dan toen. We hebben echt nog vertrouwen in hem", aldus trainer Giovanni van Bronckhorst. "Op dit moment is hij onze back-up. Het is juist heel goed dat we hem hebben kunnen behouden."

Lees ook: 'Ik hoefde niet lang nadenken: mijn toekomst ligt nog steeds bij Feyenoord'

Poll

Wie vind jij de betere centrale verdediger?

(490 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws