Ajax breidt uit en 'goes USA': 'We moeten voor nieuwe inkomstenbronnen zorgen'

Ajax breidt uit en 'goes USA': 'We moeten voor nieuwe inkomstenbronnen zorgen'

13-11-2018 12:13
83

Via de officiële kanalen bevestigt Ajax dinsdagmiddag dat het per direct een kantoor heeft geopend in New York. Vanuit die locatie wil de Amsterdamse topclub 'de activiteiten in Noord-Amerika gaan leiden'. 

Ajax schrijft in een persbericht 'dat de aantrekkingskracht van de club in de lift zit' in de VS. Door een kantoor te openen in The Big Apple, hoopt Ajax nog meer fans te bereiken en bedrijven en clubs te binden aan het 'merk' Ajax. 

"Om structureel te kunnen meedoen met de Europese (sub)top, moeten we voor nieuwe inkomstenbronnen zorgen", zegt Menno Geelen, commercieel directeur van de club. "Daarvoor moeten we innovatief zijn en internationaal denken. Deze stap richting New York is daar een voorbeeld van."

Ook algemeen directeur Edwin van der Sar komt aan het woord. "De ontwikkeling in de VS, waarbij het voetbal steeds meer aan populariteit wint, is voor ons aanleiding geweest om die markt nader te onderzoeken. Dat past in onze strategie om meer en meer buiten de eigen landsgrenzen te kijken."

"Ajax is een bekende naam binnen de voetbalscene aldaar en de naam van de club krijgt steeds meer naamsbekendheid. Dat gegeven was voor ons aanleiding voor een structurele aanwezigheid in die markt."

In januari reist de selectie van Ajax af naar Amerika. Daar neemt de ploeg deel aan de Florida Cup.