De Roon razend populair in Italië: 'Dat spandoek was redelijk hilarisch'

De Roon razend populair in Italië: 'Dat spandoek was redelijk hilarisch'

13-11-2018 18:14
19

Marten de Roon hoopt vrijdagavond eindelijk te ervaren hoe het is om in een kolkende Kuip te spelen. De 27-jarige middenvelder speelde in de jeugdopleiding van Feyenoord, maar brak niet door. Namens Oranje krijgt hij een nieuwe kans.

"Ik hoop dat ik speel. De Kuip is iets bijzonders. In zo'n ambiance, zo'n wedstrijd. In de Kuip tegen Frankrijk, er zijn niet veel mooiere affiches", blikt De Roon in gesprek met RTV Rijnmond vooruit op het duel van vrijdag.

De balafpakker van Atalanta Bergamo begon vorige maand in de basis tijdens de 3-0 zege op Duitsland. Hij gaf zijn visitekaartje af door Toni Kroos te beteugelen. "Dat ik het mocht laten zien, en dat het goed ging, een bepaalde manier van spelen kon laten zien, dat geeft wel stukje bekendheid bij de mensen. Maar de mensen die het moeten weten, de staf, de begeleiding, weten wat mijn sterke kanten zijn. Maar tegen Duitsland hebben wel meer mensen het kunnen zien."

De teller van De Roon staat nu op zes interlands. In Italië is hij al langer razend populair bij de aanhang van Atalanta. Zo populair zelfs dat een fan een nogal opvallend spandoek had gemaakt met de tekst: 'Sinds De Roon er is, kijk ik geen porno meer'. "Dat was redelijk hilarisch."

No Poll