Engelse lofzang over Van der Vaart: 'Leek alsof hij was geboren om hier te spelen'

Engelse lofzang over Van der Vaart: 'Leek alsof hij was geboren om hier te spelen'

Gepubliceerd: dinsdag 13 november 2018 om 18:38di 13-11-2018 om 18:38

Rafael van der Vaart scoorde in 77 optredens voor Tottenham Hotspur 28 keer, maar vertrok in 2012 na twee seizoenen naar Hamburger SV. Toch heeft de 109-voudig Oranje-international een blijvende indruk gemaakt op ex-ploeggenoot Ledley King.

De voormalig verdediger is bijzonder enthousiast over Van der Vaart en noemt de onlangs gestopte spelmaker 'een moderne grootheid' in de geschiedenis van de Spurs. "Ik weet nog dat ik hoorde dat Rafa naar de club kwam, ik stond versteld. Hij speelde op het allerhoogste niveau en was een speler van wereldklasse", blikt King op de clubsite terug op de komst van Van der Vaart van Real Madrid.

"Het deed me denken aan toen we Edgar Davids vastlegden", vervolgt King. "Het veroorzaakte de nodige opwinding onder de spelers en de fans hielden van hem vanaf het begin. Hij was echt het type Spurs-speler. Hij genoot van elke minuut bij deze club. Het was bijna alsof hij was geboren om voor Tottenham te spelen, zo goed klikte het", aldus de lyrische oud-international van Engeland.

King raakt niet uitgepraat over de kwaliteiten van Van der Vaart. "Zijn afwerking was ongelooflijk. Het is een aspect van zijn spel dat ondergewaardeerd wordt, want mensen hadden vooral aandacht voor zijn fantastische techniek. Hij kon de pass geven en timede de momenten waarop hij in de zestien opdook geweldig, hij was een geweldige afmaker."

"Hij genoot er vooral van om met Crouchy (Peter Crouch, red.) samen te spelen", herinnert King zich. "Zij voelden elkaar uitstekend aan. Rafa houdt van voetbal, is gepassioneerd over het spelletje. Hij speelde voor Ajax, Real Madrid en Spurs, teams die het spelletje op de juiste manier spelen. Hij hield vooral ook van de grote wedstrijden, de derby's. Hij vond het geweldig om te scoren tegen Arsenal, dan was hij gelukkiger dan ooit"

Poll

Had Van der Vaart langer bij de Spurs moeten blijven?

(836 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws