Ziyech als voorbeeld: Toen ik bij Ajax kwam vond ik het wel een beetje spannend

Ziyech als voorbeeld: "Toen ik bij Ajax kwam vond ik het wel een beetje spannend"

Gepubliceerd: dinsdag 13 november 2018 om 21:12di 13-11-2018 om 21:12

Hakim Ziyech was jarenlang een voorbeeld voor Noussair Mazraoui. De doorgebroken rechtsback keek in zijn beginperiode in het eerste elftal van Ajax zijn ogen uit toen hij met Ziyech te maken kreeg.

"Vroeger was hij echt een voorbeeld voor mij, in de tijd dat hij nog bij FC Twente speelde", zegt Mazraoui bij Bij Andy in de Auto. "Toen maakte hij iedere week gekke doelpunten. Hij was toen echt een voorbeeld. Toen ik bij Ajax kwam vond ik het wel een beetje spannend. Je kijkt naar hem op. Dat was in het begin, nu niet meer. Nu is het een goede vriend van me. Ook buiten het voetbal ga ik met hem om."

Mazraoui is lovend over Marcel Keizer, de trainer die ervoor zorgde dat hij een contract kreeg in Amsterdam. "Peter Bosz heb ik nooit gehad. Bij het eerste heb ik alleen Ten Hag gehad en bij Jong Ajax Marcel Keizer. Dat is echt een toptrainer."

"Hij is de eerste trainer die het écht in mij zag zitten. Dat vergeet je nooit meer. Ten Hag is ook een uitstekende trainer. Die heeft je uiteindelijk een basisplaats gegeven. Welke speler gaat dan over zijn trainer zeggen dat hij slecht is? Dat kan niet", lacht Mazraoui. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws