'Ik had nooit echt de potentie om in Ajax 1 te komen, maar Jongkind had gelijk'

'Ik had nooit echt de potentie om in Ajax 1 te komen, maar Jongkind had gelijk'

Gepubliceerd: dinsdag 13 november 2018 om 23:16di 13-11-2018 om 23:16

Noussair Mazraoui is dit seizoen doorgebroken in Ajax 1, maar in zijn jeugdjaren zag zeker niet iedereen het zitten in de Marokkaanse rechtsback. Uiteindelijk kreeg de back van voormalig jeugdtrainer Ruben Jongkind te horen dat hij in de toekomst wellicht in het eerste zou komen.

"Ik had nooit echt de potentie om in Ajax 1 te komen", zegt Mazraoui bij Bij Andy in de Auto. "Er is één persoon die zei dat ik Ajax 1 in zou halen. Dat was in de jeugd. Je hebt spelers die een stempel krijgen om Ajax 1 te halen, bijvoorbeeld nu met Ryan Gravenberch en Naci Ünuvar. Die krijgen het stempel 'potentiële Ajax 1-speler'. Die heb ik nooit gekregen."

"Er is één iemand die zei dat ik waarschijnlijk Ajax 1 zou halen", vervolgt Mazraoui. "Dat was Ruben Jongkind. Hij was geen voetbaltrainer, dus ik dacht: wat loop jij nou te praten? Hij was looptrainer. Ik dacht dat hij er geen verstand van had en maar wat aan het lullen was en mij vertrouwen aan het geven was. Ik geloofde er niets van. Uiteindelijk heeft hij gelijk gehad."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws