Teleurgestelde Roord: Het voelt gewoon gênant, vervelend en verschrikkelijk

Teleurgestelde Roord: "Het voelt gewoon gênant, vervelend en verschrikkelijk"

Gepubliceerd: dinsdag 13 november 2018 om 23:33di 13-11-2018 om 23:33

Eindelijk had ze een basisplaats bij Oranje, maar al na acht minuten was het feestje voorbij: Jill Roord houdt gemengde gevoelens over aan de wedstrijd tegen Zwitserland. Nadat Anouk Dekker rood pakte, werd Roord gewisseld.

Roord kreeg een kans omdat Jackie Groenen geblesseerd was. Ze had zich meer voorgesteld van de beslissende wedstrijd tegen de Zwitsers. "Ik heb heel lang op deze kans gewacht, ik keek er enorm naar uit", zo wordt Roord geciteerd door het ANP. "En toen kwam al na een paar minuten een einde aan, dat is heel pijnlijk. Ik ben nu nog wat ingetogen, maar dat gaat wel voorbij. Ik heb ook al veel zin in het feestje straks."

"Er komen natuurlijk nog genoeg kansen voor mij, maar dit voelde wel als 'eindelijk'. Ik had me heel goed voorbereid en ging met hoge verwachtingen deze wedstrijd in." Bondscoach Sarina Wiegman besloot tactisch te wisselen na de kaart van Dekker. "Je weet dat er dan in principe een aanvallende speelster uit gaat. En daar ben ik er één van."

En dus mocht Roord al na acht minuten weer zitten. "Er schiet dan van alles door je hoofd, maar eigenlijk ook niets. Het voelt gewoon gênant, vervelend en verschrikkelijk. Maar er moet iemand af en dat was ik, ik weet dat daar verder niets achter zit." 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws