Bosz tipt Ajax over 'Bayern-route': 'We verkopen Neres en we gaan Lozano halen'

Bosz tipt Ajax over 'Bayern-route': 'We verkopen Neres en we gaan Lozano halen'

Gepubliceerd: woensdag 14 november 2018 om 06:49wo 14-11-2018 om 06:49

Peter Bosz is benieuwd hoe Ajax zich de komende jaren gaat gedragen op de transfermarkt. De oud-trainer van de Amsterdammers voorspelt dat Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Hakim Ziyech komende zomer vertrekken, en mogelijk ook André Onana.

"Er gaat dus minimaal tweehonderd miljoen euro bij Ajax binnenkomen. En dan? Gaan ze met dat geld spelers voor twintig of dertig miljoen aantrekken? Als ze dat doen, zal het salaris nog meer omhoog moeten, want dat heeft daar toch mee te maken", zegt Bosz in Voetbal International. "Wat Ajax zou kunnen doen, is kiezen voor de aanpak van Bayern München."

Daarmee doelt Bosz op het feit dat Bayern nog nooit honderd miljoen betaalde voor een speler. "Als Ajax wil, kunnen ze straks vijftig miljoen voor een speler betalen, maar ik denk niet dat ze dat gaan doen. Wat ze wél kunnen doen, is bijvoorbeeld zeggen: We verkopen Neres en we gaan Lozano halen. Ze hebben met die aankopen afgelopen zomer, maar vooral ook met het verhogen van de salarissen, een signaal afgegeven."

Bosz ziet dat in Nederland niemand aan de financiële slagkracht van Ajax kan tippen. "De volgende stap is de beste spelers bij PSV en Feyenoord weg te halen. Als je dat doet, word je er niet alleen zelf sterker van, je verzwakt ook je concurrent. Dan heb je de monopolie-positie in Nederland."

Poll

Zie jij het gebeuren dat Ajax spelers koopt van zijn rivalen?

(8240 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws