Ambitieuze Elia: 'Ik wil terug naar Feyenoord om wéér kampioen te worden'

Ambitieuze Elia: 'Ik wil terug naar Feyenoord om wéér kampioen te worden'

Gepubliceerd: woensdag 14 november 2018 om 07:32wo 14-11-2018 om 07:32

Een comeback in het Nederlands elftal én bovendien een terugkeer naar Feyenoord: dat zijn de doelen van Eljero Elia. De 31-jarige vleugelaanvaller van Basaksehir vertelt dat in een openhartig interview met Voetbal International. 

Zijn periode in De Kuip vond Elia fantastisch. In 2016 veroverde de buitenspeler de landstitel met de Rotterdammers. Hij vierde het succes overigens niet uitbundig. "Ik bleef op de achtergrond met Nicolai Jorgensen en Karim El Ahmadi. Wij hoefden niet in de spotlights, ons werk zat erop. We wisten heel goed wat we hadden bereikt. Het was meer: job done."

"Ik koester het moment, maar ik denk gewoon niet in hoogtepunten. Misschien dat ik er na afloop van mijn carrière tijd voor heb, maar nu wil ik kampioen worden met Basaksehir en dan terug naar Feyenoord om het daar ook wéér te worden en Nederland nog een keer de echte Eljero Elia te laten zien."

Oranje
Elia vindt het jammer dat hij momenteel niet in de plannen van bondscoach Ronald Koeman voorkomt. Zijn laatste interland dateert van juni. "Ik heb Oranje niet uit mijn hoofd gezet. Normaal gesproken selecteer ik mezelf, gewoon door goed te spelen. In dat geval vind ik dat ik in de selectie hoor. Begrijp me goed, ik zeg niet dat ik erin móét, hè, integendeel. Het is slechts mijn mening die er eigenlijk helemaal niet toe doet."

"De bondscoach bepaalt, hij moet het me gunnen als hij ook vindt dat ik in vorm ben. En zo niet, dan even goede vrienden", vervolgt de oud-speler van onder meer FC Twente, Juventus en Hamburger SV. "Ik ken de bondscoach goed en hij mij. We weten wat we aan elkaar hebben. Daarom wacht ik rustig af, eerst maar weer eens helemaal fit worden, dan goed gaan spelen en daarna hopen op een kans."

Poll

Hoort Elia in Oranje?

(3082 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws