'Helemaal gek' na snel rood bij Oranje: Ik dacht: ik ga het toch niet verkloten?

'Helemaal gek' na snel rood bij Oranje: "Ik dacht: ik ga het toch niet verkloten?"

14-11-2018 07:44
18

Ze was dinsdagavond zó ziek van haar vroege rode kaart, dat Anouk Dekker geen minuut meer gezien heeft van de interland tussen Zwitserland en Nederland. Dat vertelt de captain van de Oranje Leeuwinnen in gesprek met het Algemeen Dagblad. Dekker kreeg al na acht minuten rood. 

Dat Oranje in Zwitserland zo'n 85 minuten met tien speelsters op het veld stond, deerde uiteindelijk niet. Na de eerdere 3-0 zege in eigen huis werd het dinsdag 1-1. De Oranje-dames plaatsten zich zo voor het WK in Frankrijk. "We moeten ons laten zien als een waardige Europees kampioen", aldus Dekker. "We zijn in die vier jaar zó gigantisch gegroeid. En misschien kunnen we volgend jaar wel weer verrassen, net als tijdens het EK. We moeten elkaar tot grote hoogte opstuwen."

Na haar rode kaart trok Dekker zich terug in een klein kamertje, zonder televisie. "Gewoon omdat ik helemaal gek werd. Ik dacht: ik ga het toch niet verkloten? Ik wilde niet meer kijken. Werd gek van de spanning. Toen kwam de teammanager binnen: 0-1 Miedema. Man, wat was ik opgelucht."

Lees ook: Oranje Leeuwinnen naar WK in Frankrijk ondanks vroege rode kaart