Van Dijk 'vreest': 'Het kan zomaar dat hij de duurste verdediger ooit wordt'

Van Dijk 'vreest': 'Het kan zomaar dat hij de duurste verdediger ooit wordt'

Gepubliceerd: woensdag 14 november 2018 om 07:57wo 14-11-2018 om 07:57

Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt vormen vermoedelijk ook vrijdag in het Nations League-duel met Frankrijk het hart van de Oranje-defensie. De Liverpool-verdediger en aanvoerder van het Nederlands elftal is lovend over de Ajacied (19).

"Hij is al heel ver, zeker op die leeftijd. Een goede verdediger, goede jongen, rustig, weet wat-ie wil en hopelijk maakt hij de juiste keuze bij zijn volgende stap", laat Van Dijk weten aan De Telegraaf.

Mogelijk kan De Ligt hem zelfs bedreigen als duurste verdediger ter wereld. "Nee, voor Matthijs gaan ze minder betalen. Het bedrag voor mij was heel hoog, hoor", grapt Van Dijk, voor wie Liverpool 84,5 miljoen euro betaalde. "Nee, zonder gekheid. Het kan zomaar en als hij de duurste verdediger ooit wordt, zal ik hem als eerste feliciteren."

Van Dijk hoorde de naam van De Ligt nog niet vallen bij Liverpool. "Hij zal wel op de lijstjes staan, want ze hebben genoeg scouts bij de club." Mogelijk staat de beste scout van The Reds echter naast De Ligt in het centrum van Oranje. "Nee, maar als ze bij Liverpool mijn mening nodig hebben, dan geef ik die."

Poll

De Ligt als duurste verdediger ter wereld?

(1367 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws