Combinatieteam Ajax scoort drie keer en wint in Amsterdam van Heerenveen

Combinatieteam Ajax scoort drie keer en wint in Amsterdam van Heerenveen

14-11-2018 14:09
48

Een combinatieteam van Ajax 1, Jong Ajax en Ajax O19 heeft woensdagmiddag een besloten oefenduel gewonnen van sc Heerenveen. Op sportcomplex De Toekomst werd het 3-2 voor de Amsterdammers. Onder meer David Neres en Vaclav Cerny kwamen in actie namens Ajax. 

Ook Heerenveen trad met diverse bekende namen aan. Sam Lammers tekende namens de gasten uit Friesland voor de openingstreffer. Kort daarna maakte Sebastian Pasquali namens Ajax gelijk, zo valt te lezen in een wedstrijdverslag op de website van Ajax

Na een 1-1 ruststand bezorgde aanvaller Danilo Pereira Ajax de voorsprong. Op aangeven van Cerny scoorde de jonge Braziliaan. Spits Brian Brobbey schoot de derde Ajax-treffer binnen. Via een strafschop kwam Heerenveen uiteindelijk nog op 3-2. De gelijkmaker viel niet meer. 

Veel Ajacieden zijn momenteel op pad met hun nationale ploeg. Onder meer Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Matthijs de Ligt nemen het met Oranje komende week op tegen Frankrijk (vrijdag) en Duitsland (maandag). 

Opstelling Ajax: Lamprou, Orejuela, Pasquali, Kemper, Ylätupa, Ter Heide,  Pereira, Taylor, Neres, Brobbey en Cerny

Opstelling Heerenveen: Bednarek, Woudenberg, Naess, Kongolo, Hornkamp, Van Amersfoort, Bruijn, Rienstra, Rojas, Lammers en Vlap