Mooie woorden voor Aké: 'Als hij nu bij Chelsea had gezeten, had hij gespeeld'

Mooie woorden voor Aké: 'Als hij nu bij Chelsea had gezeten, had hij gespeeld'

14-11-2018 16:09
26

Nathan Aké stapte in de zomer van 2017 over van Chelsea naar Bournemouth. Daar maakt hij inmiddels zoveel indruk dat de stap naar een grote club in het verschiet lijkt te liggen. Zijn teamgenoot Ryan Fraser beseft dat Bournemouth in de handen mag knijpen met een speler als Aké. 

"Hij is onze beste speler. Zo simpel is het. Ik geloof niet dat ik hem ooit een slechte wedstrijd heb zien spelen. Hij is echt een topspeler", aldus Fraser tegenover Daily Mail. De linksbuiten is ervan overtuigd dat ze in Londen balen dat hij niet meer bij Chelsea onder contract staat. "Ik weet zeker dat als hij had gespeeld als hij nu bij Chelsea had gezeten."

Naast zijn eigen goede spel heeft de Oranje-international ook een goede invloed op zijn omgeving. "Hij laat iedereen om hem heen beter spelen. Hij heeft alles: aan de bal, maar ook zonder bal en defensief. Hij is niet de langste, maar hij wint elk kopduel. (...) Zonder hem zouden we niet zo goed zijn. Dus zoals ik al zei: we zijn blij dat hij bij ons speelt."

De kans dat Aké in de winterstop al verkast is klein, maar verschillende geïnteresseerde clubs zullen zich komende zomer vermoedelijk kunnen melden voor de Oranje-international.