Verbeek waarschuwt Van Bommel: 'Dan raakt je carrière vaak in het slop'

Verbeek waarschuwt Van Bommel: 'Dan raakt je carrière vaak in het slop'

Gepubliceerd: woensdag 14 november 2018 om 21:25wo 14-11-2018 om 21:25

Mark van Bommel heeft alles in zich om de kroonprins van het Nederlandse trainersgilde te worden. Dat stelt Gertjan Verbeek, die lovend is over de PSV-coach.

"Iedereen vond Ajax de gedoodverfde titelkandidaat, maar inmiddels staat PSV er in mijn ogen het beste voor", zegt Verbeek in gesprek met Panorama. "Ik weet alleen niet of Van Bommel blij moet zijn met die titel. Want als je eenmaal kroonprins bent, raakt je carrière vaak in het slop."

PSV heeft volgens Verbeek een 'verantwoord risico' genomen met de onervaren Van Bommel. "Maar dat is nu eenmaal onderdeel van het PSV-beleid. Als zij op zoek gaan naar een trainer willen zij niet afhankelijk zijn van wat er vrij is op de markt. Daarom leiden ze liever zelf een trainer op. Die weet precies hoe er wordt opgeleid, getraind en gevoetbald.

"Al ben je als coach natuurlijk ook afhankelijk van je spelersmateriaal", weet Verbeek. "Dat zie je wel bij Feyenoord. Daar heeft Van Bronckhorst het heel moeilijk omdat hij een totaal ander team heeft dan twee jaar terug. Zo gaat dat. Je hebt er als trainer wel invloed op, maar wat er niet is, kun je er ook niet uithalen."

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Schuilt in Van Bommel een absolute toptrainer?

(1467 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws