BBC: De Kuip op zesde plaats in lijstje met meest intimiderende stadions

BBC: De Kuip op zesde plaats in lijstje met meest intimiderende stadions

Gepubliceerd: donderdag 15 november 2018 om 08:34do 15-11-2018 om 08:34

De Kuip is opgenomen in een opvallend BBC-lijstje. De Engelse staatsomroep stelde een top-zeven samen met de meest imponerende, intimiderende voetbalstadions ter wereld en heeft de thuisbasis van Feyenoord op de zesde plaats gezet.

Volgens de BBC is De Kuip 'waarschijnlijk het meest lawaaiige stadion van Nederland'. De omroep meent dat het 'claustrofobische' ontwerp – dat doet denken aan een badkuip – ervoor zorgt dat het 'oorverdovende lawaai' vanaf de tribunes in het stadion blijft hangen. Tijdens de wedstrijden tegen aartsrivaal Ajax is dit volgens de BBC het beste te horen.

Desondanks moet het Feyenoord-stadion nog vijf voetbaltempels voor zich dulden in het lijstje: Stadio San Paolo (Napoli), de Türk Telekom Arena (Galatasaray), Estadio Hernandes Siles (nationale stadion van Bolivia), het Rajko Mitic Stadion (Rode Ster Belgrado) en koploper La Bombonera (Boca Juniors). Het stadion in Buenos Aires schudt letterlijk op zijn grondvesten wanneer de fanatieke Boca-fans in vorm zijn en dankt hieraan zijn koppositie in het BBC-klassement.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws