De Mos fileert 'nieuw' Jong Oranje: 'Dat is niet iemand die ik zou adviseren'

De Mos fileert 'nieuw' Jong Oranje: 'Dat is niet iemand die ik zou adviseren'

15-11-2018 09:14
37

Aad de Mos is niet enthousiast over de huidige lichting Jong Oranje-talenten. De analist uit in gesprek met het Algemeen Dagblad zijn bedenkingen over het niveau van de spelers die zijn opgeroepen door bondscoach Erwin van de Looi. 

Jong Oranje speelt vrijdag een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Duitsland. De huidige selectie van Van de Looi bevat liefst tien debutanten. De Mos mist pure kwaliteit. "Ik vind deze lichting doorsnee, anders hadden die spelers allang in het eerste elftal van hun clubs gespeeld. Zo'n Schuurs en Obispo moeten lang doorgroeien, want zij komen in het Nederlands elftal voorlopig niet aan de bak door Van Dijk en De Ligt die daar nog jaren achterin kunnen staan", zegt hij.

"En nee, de Bijlevelds van deze wereld zijn goede spelers, maar niet de jongens die ik zou adviseren als een buitenlandse club zou vragen welke Nederlandse speler ze moeten halen."

Armando Obispo debuteerde deze week in de selectie van Jong Oranje, evenals Dani de Wit, Teun Bijleveld, Kaj Sierhuis (Ajax), Nathangelo Markelo (Everton), Deyovaisio Zeefuik, Jan Hoekstra (FC Groningen), Tahith Chong (Manchester United) Deroy Duarte (Sparta) en Jay-Roy Grot (VVV-Venlo). 

Lees ook: De Mos kritisch op PSV'er die 'beter was dan De Ligt': "Optreden doet 'ie niet"