De Mos kritisch op PSV'er die 'beter was dan De Ligt': Optreden doet 'ie niet

De Mos kritisch op PSV'er die 'beter was dan De Ligt': "Optreden doet 'ie niet"

14-11-2018 21:10
79

Armando Obispo moet zich snel gaan verbeteren als hij nog wil doorbreken bij PSV. Dat stelt Aad de Mos, die enigszins verbaasd is door het feit dat de jonge verdediger is opgeroepen voor Jong Oranje.

De Mos had hoge verwachtingen van Obispo (19). "Ik durf te zeggen dat Obispo beter is dan Matthijs de Ligt", zei de analyticus ruim een jaar geleden. Dat is er tot op heden niet uitgekomen. "Die heeft niet de goede stappen gemaakt. Dat zal ook deels aan hemzelf liggen", zegt De Mos over Obispo tegen het Algemeen Dagblad.

"Hij heeft genoeg gesproken met André Ooijer (individueel trainer bij PSV, red.) die hem zat aanwijzingen heeft gegeven. Maar dan zie ik hem spelen tegen NEC, waar Jong PSV leidde met 2-4 en NEC wilde gaan pompen met een extra speler erbij. Optreden doet 'ie niet. Het is allemaal leuk aan de bal, maar hij zal snel aan de slag moeten."

Obispo werd deze week door bondscoach Erwin van de Looi opgeroepen voor Jong Oranje. De PSV'er debuteert, net als Dani de Wit, Teun Bijleveld, Kaj Sierhuis (Ajax), Nathangelo Markelo (Everton), Deyovaisio Zeefuik, Jan Hoekstra (FC Groningen), Tahith Chong (Manchester United) en Deroy Duarte (Sparta), Jay-Roy Grot (VVV-Venlo).

Lees ook: PSV-talent: 'Zoals het er nu uitziet, is het niet echt positief voor mij'