Ajax mag hopen op 'Chinese Cruijff': 'Waarom niet? Het is een groot land'

Ajax mag hopen op 'Chinese Cruijff': 'Waarom niet? Het is een groot land'

15-11-2018 11:45
44

Ajax opende deze week een kantoor in New York, maar besloot een klein jaar geleden ook te gaan samenwerken met het Chinese Guangzhou R&F. Volgens Ed Engelkes, namens Ajax actief in China, is het niet uitgesloten dat Ajax ooit een groot talent uit Azië kan halen.

Volgens Engelkes heeft het project in China tijd nodig, onder meer door de taal- en cultuurverschillen. Toch is hij van mening dat Ajax er uiteindelijk profijt van kan hebben. "Je moet je kennis delen en uitbreiden en misschien brengt ons dat iets ander", aldus Engelkes in gesprek met AFP.

De Chinese topclub wil met hulp van Ajax de beste jeugdopleiding van China ontwikkelen. "Het is belangrijk dat een Ajax-speler, en een R&F-speler, een bepaalde houding heeft", aldus Engelkes. "Ze moeten creatief zijn. We willen heel aanvallend, attractief voetballen, initiatief nemen en dominant zijn."

Volgens Engelkes is het niet uitgesloten dat er ooit een Chinese Cruijff, Bergkamp of Kluivert kan worden opgehaald. "Waarom niet? Het is een groot land, dus er moet wel talent zijn", aldus Engelkes.