Klaassen herkent zich in Bergkamp-opmerking: Dan sla ik mezelf voor m'n kop

Klaassen herkent zich in Bergkamp-opmerking: "Dan sla ik mezelf voor m'n kop"

Gepubliceerd: donderdag 15 november 2018 om 12:44do 15-11-2018 om 12:44

Afgelopen jaar zei voormalig Ajax-assistent Dennis Bergkamp dat loopwonder Davy Klaassen soms téveel meters maakt op het veld. Het lijkt de middenvelder door zijn onophoudelijke geren soms aan energie te ontbreken bij aanvallende acties. Klaassen is het eens met Bergkamp.

"Dat zit in mijn karakter. Als ik het idee heb dat ergens verderop gevaar kan ontstaan, al is die kans maar tien procent, dan sprint ik erheen", legt de middenvelder van Werder Bremen uit aan Voetbal International. "Stel je voor dat ik blijf staan en er ontstaat een tegengoal. Dan sla ik mezelf voor mijn kop."

In de Bundesliga heeft Klaassen zich snel aangepast. Dat hij in Bremen een soortgelijke rol heeft als in Amsterdam, helpt daarbij. "Al wisselen we hier soms van systeem, van drie naar twee aanvallers, afhankelijk van de tegenstander. Het voornaamste verschil is dat we met Werder in de Bundesliga geen wedstrijden hebben waarin we twintig kansen krijgen. Zoals dat soms met Ajax gebeurde in de Eredivisie."

"De kleine krachtsverschillen in de Bundesliga hebben effect op mijn rol. Ik kom minder in het strafschopgebied dan bij Ajax, het is meer afwisselen tussen aanvallen en verdedigen."

Poll

Hoort Klaassen in de selectie van Oranje?

(2779 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws