'PSV concurreert met Europese clubs om makkelijk scorende spits van 22'

'PSV concurreert met Europese clubs om makkelijk scorende spits van 22'

16-11-2018 07:29
46

PSV volgt de Bulgaarse international Kiril Despodov. Dat melden Bulgaarse media. Despodov is een 22-jarige spits die bij CSKA Sofia speelt.

Tema Sport meldt dat PSV serieus interesse heeft in Despodov. De club volgt de jonge aanvaller al een paar maanden en heeft Despodov hoog op de prioriteitenlijst staan. PSV stuurde in september een scout naar Bulgarije om het duel tussen CSKA Sofia en Levski Sofia (0-1) te bekijken en stuurt waarschijnlijk ook mensen naar de wedstrijd van Bulgarije tegen Cyprus en Slovenië. Een tegenvaller voor PSV is dat Despodov geblesseerd is en dus niet kan spelen.

Vooralsnog blijft het bij interesse van PSV. Tema Sport verwacht niet dat de Eindhovenaren snel een bod doen op de aanvaller. De club blijft Despodov bekijken en zit ook op de tribune als CSKA Sofia op 6 december tegen Ludogorets speelt. Ook in de lente worden er duels van hem bekeken. Er wordt niet uitgesloten dat PSV volgend jaar zomer wél een poging gaat wagen om hem over te nemen.

PSV is niet de enige club die belangstelling heeft, want naar verluidt zijn er ook Italiaanse, Turkse, Griekse en Poolse clubs voor hem in de markt. Het schijnt dat Olympiakos, Legia Warschau, Trabzonspor en enkele Serie A-clubs azen op zijn handtekening. 

Despodov was vorig seizoen in dertig competitieduels verantwoordelijk voor acht doelpunten. Dit seizoen staat hij na twaalf duels al op zeven goals. Hij maakte in 2011 zijn profdebuut bij Litex Lovech en speelt sinds 2016 bij CSKA Sofia.