Van Dijk staat tegenover voorbeeld: 'Ramos is niet mijn type centrale verdediger'

Van Dijk staat tegenover voorbeeld: 'Ramos is niet mijn type centrale verdediger'

Gepubliceerd: vrijdag 16 november 2018 om 09:14vr 16-11-2018 om 09:14

Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk staat vrijdagavond tegenover zijn grote voorbeeld. Hoewel Real Madrid-captain Sergio Ramos wordt beschouwd als de beste centrale verdediger ter wereld, kijkt Van Dijk liever naar diens Franse ploeggenoot Raphaël Varane.

"Een uitstekende verdediger, jong en veel gewonnen", karakteriseert Van Dijk de 25-jarige Varane in gesprek met De Telegraaf. Van Ramos heeft de Oranje-captain een iets minder hoge pet op. "Ramos is niet de beste", aldus de stopper van Liverpool. "Een geweldige speler en ik heb respect voor wat hij heeft bereikt, maar hij is niet mijn type centrale verdediger."

Van Dijk trof zijn Spaanse collega eind mei tijdens de Champions League-finale: Ramos maakte Liverpool-vedette Mohamed Salah al dan niet onbewust onschadelijk met een harde overtreding. "Mentaal veranderde wel iets bij Real Madrid toen Salah werd gewisseld. Ineens doken Marcelo, Benzema en Ronaldo allemaal op bij onze jonge rechtsachter Trent Alexander-Arnold en lieten de hele rechterkant vrij. Met Salah hadden ze dat nooit aangedurfd."

De beruchte armklem van de Real Madrid-aanvoerder in Kiev heeft geen bewondering afgedwongen bij Van Dijk. "Zelf ben ik niet van de manier van verdedigen van Ramos, ik tracht de situaties waarin hij komt juist te vermijden en probeer zelfs geen slidings te maken."

Lees ook: Van Dijk bijt van zich af: 'Neem kritiek eerder aan van (ex-)spelers. Da's alles'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie vind jij de beste centrale verdediger?

(796 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws