Bruma luidt noodklok in Duitsland en wil transfer: Het liefst in de winter

Bruma luidt noodklok in Duitsland en wil transfer: "Het liefst in de winter"

Gepubliceerd: vrijdag 16 november 2018 om 10:14vr 16-11-2018 om 10:14

Jeffrey Bruma is klaar met zijn rol in de marge bij VfL Wolfsburg. De 25-voudig international van het Nederlands elftal hoopt in de winterstop een nieuwe club te vinden.

Bruma is de vijfde centrumverdediger in de pikorde van Wolfsburg-trainer Bruno Labbadia, waardoor hij dit seizoen nog geen enkele minuut speelde in de Bundesliga. De oud-verdediger van Chelsea, Hamburger SV en PSV behoorde zelfs pas één keer tot de wedstrijdselectie. Het gevolg: Bruma wil in de winterstop weg.

"Ik ben gefrustreerd, maar ik kan er goed mee omgaan", zegt Bruma in gesprek met Kicker. "Ik wil altijd winnen en op het veld staan. Nu ik 27 jaar ben, wil ik spelen. Als dat niet bij Wolfsburg kan, dan moeten we een oplossing vinden. Het liefst in de winter."

Bruma heeft in Wolfsburg een contract tot medio 2021. Hij wil niet met slaande deuren vertrekken. "We moeten om de tafel en kijken wat de mogelijkheden zijn. Als ik moet blijven, kan ik daarmee leven, mits ik kansen krijg. Als dat niet zo is, dan moeten we eerlijk naar elkaar zijn. Het belangrijkste is om respect voor elkaar te houden."

De kans dat hij op korte termijn meer speeltijd krijgt, acht Bruma klein. "Het ziet er niet naar uit, dus ik moet samen met mijn zaakwaarnemer bekijken wat in de winter en anders in de zomer het beste voor mij is. Hopelijk komen we met z'n allen tot een goede oplossing."

Wolfsburg betaalde in 2016 een slordige dertien miljoen euro voor Bruma aan PSV. Hij had aanvankelijk een basisplaats en speelde 31 wedstrijden, een zware knieblessure remde zijn ontwikkeling.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws