In het kort: Bestuurlijke wijzigingen Ajax, vroege deadline Premier League blijft

In het kort: Bestuurlijke wijzigingen Ajax, vroege deadline Premier League blijft

Gepubliceerd: vrijdag 16 november 2018 om 16:40vr 16-11-2018 om 16:40

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Nieuwe voorzitter rvc voor Ajax
Leo van Wijk heeft vrijdag op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Ajax bekendgemaakt te stoppen als voorzitter van de raad van commissarissen. Van Wijk blijft wel aan als rvc-lid, maar geeft de voorzittershamer door aan Leen Meijaard. Laatstgenoemde is al sinds april 2016 lid van de rvc. Menno van Geelen werd benoemd tot statutair commercieel directeur. Hij was reeds op titulaire basis in die functie werkzaam.

Premier League houdt vast aan vroege transferdeadline
De Premier League-clubs houden vast aan de vervroegde transferdeadline. Net als afgelopen zomer sluit de markt ook medio 2019 voor de eerste speelronde. Op donderdag 8 augustus om 17.00 uur lokale tijd gaan de transferdeuren dicht. Clubs mogen daarna nog wel spelers verkopen. Het experiment van dit jaar wordt daarmee voortgezet.

PSV verwelkomt Amerikaanse keeper
PSV heeft na de succesvol verlopen stage van de Amerikaanse middenvelder Richard Ledezma nog een Amerikaan op het oog. Aurie Echevarri-Briscoe, een zeventienjarige doelman, zal volgens PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad vanaf januari stage gaan lopen bij de Eindhovenaren. De jonge keeper sluit dan aan bij het Onder 19-elftal van Ruud van Nistelrooij.

Mark Rutte bezoekt Oranje in Gelsenkirchen
Mark Rutte zal maandag aanwezig zijn als het Nederlands elftal in Gelsenkirchen tegen Duitsland speelt. De minister-president, die eerder ook al eens het WK-kwalificatieduel tussen Frankrijk en Nederland in Parijs bezocht (4-0), heeft volgens de KNVB eerst een vergadering in Düsseldorf en zal vervolgens Oranje in actie zien in de VELTINS-Arena.

PSV treft Barcelona in uitverkocht huis
Het Philips Stadion is helemaal uitverkocht voor het Champions League-duel tussen PSV en FC Barcelona. Dat meldt de club op Twitter. Alle 35.000 beschikbare kaarten zijn dus aan de man gebracht. PSV heeft een overwinning op de Catalanen nodig om de kans op Europese overwintering levend te houden. Daarnaast moet het hopen dat Internazionale in Londen van Tottenham Hotspur wint.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws