Overmars: 'Niet blij dat concurrenten geen Europees voetbal spelen'

Overmars: 'Niet blij dat concurrenten geen Europees voetbal spelen'

16-11-2018 17:30
50

Directeur spelersbeleid Marc Overmars is blij dat Erik ten Hag zich na een moeizame start heeft herpakt bij Ajax. De trainer kreeg complimenten tijdens de aandeelhoudersvergadering van de club.

"Mensen dachten misschien: wat moet zo'n Tukker in Amsterdam? Maar Erik is een resultaattrainer. Kan alles uit de spelers halen", laat Overmars weten, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Ik ben niet blij dat de concurrenten geen Europees voetbal of bekervoetbal spelen. We moeten alles uit onze spelers persen. Erik is daar erg goed in. Hij is een resultaattrainer."

"Erik speelt aanvallend en heeft oog voor de jeugd", vervolgt Overmars zijn lofzang. "Jonge spelers die het verdienen, worden beloond. Erik heeft een 'stormpje' gehad, maar we zijn op de goede weg." De directeur geeft tegenover De Telegraaf aan dat Ten Hag 'zelf ook naar de top wil'. Ook denkt hij dat het belangrijk is dat assistent Alfred Schreuder aan de coach is gekoppeld.

Tot slot had Overmars een vraag voor de aandeelhouders: "Ben ik nu van mijn bijnaam af?" Overmars kreeg zijn bijnaam (Marc Netto, red.) omdat hij in voorgaande jaren de hand op de knip hield wat betreft aankopen. Afgelopen zomer trok hij wel de portemonnee voor onder anderen Dusan Tadic en Daley Blind.

Lees ook: Overmars gooit 'visjes uit': "We gaan goed besteden, de lat nog hoger leggen"

No Poll