Via Jong Oranje naar Engeland: 'Nee, ik ben daar geen miljonair geworden'

Via Jong Oranje naar Engeland: 'Nee, ik ben daar geen miljonair geworden'

16-11-2018 18:09
16

Nadat Maceo Rigters met Jong Oranje in 2007 de EK-titel pakte, verkaste de aanvaller naar Blackburn Rovers. Rigters stelt meer opties te hebben gehad en verklaart dat zijn avontuur in Engeland hem geen miljonair heeft gemaakt.

"Er waren veel opties. Clubs als Celtic en een paar Premier League-clubs. Maar ik ging met Blackburn praten en had daar meteen een goed gevoel bij. Daarom koos ik voor Blackburn", vertelt Rigters aan Voetbal International. Een heel groot succes werd dat niet: voor Blackburn kwam Rigters niet verder dan veertien (!) speelminuten.

"Ik verdiende wel beter dan hier in Nederland, maar ik ben geen miljonair geworden van die twee wedstrijdjes", aldus Rigters. Toch werkt hij momenteel niet. "Maar het is niet zo dat ik mijn hele leven uit kan zitten. (...) Ik heb trainersambities, heb mijn eigen voetbalschool, en dat zijn een beetje de inkomsten van nu. Het gaat mij niet om het geld op dit moment."

In Nederland speelde Rigters onder meer voor NAC Breda en Willem II. In 2012 zette hij een punt achter zijn actieve loopbaan.