Lof voor Memphis: Bij Manchester United was het een verloren ziel

Lof voor Memphis: "Bij Manchester United was het een verloren ziel"

17-11-2018 11:08
27

Nigel de Jong en Paul Robinson spreken vol lof over de ontwikkeling van Memphis Depay bij het Nederlands elftal en Olympique Lyon. De aanvaller is helemaal opgebloeid na zijn mislukte avontuur bij Manchester United.

"Als je kijkt naar zijn commitment voor dit team... De trainer geeft hem veel verantwoordelijkheid in dit jonge elftal", vertelt De Jong bij BeIN Sports. "Hij heeft meer ervaring dan de andere spelers. Hij is een van de belangrijkste spitsen en spelers. Je móet zelfvertrouwen hebben om een penalty zo te nemen. Hij ziet er gelukkig uit."

Voormalig Engels international Robinson is blij voor Memphis dat hij het bij Lyon en Oranje goed doet. "Bij Manchester United was het een verloren ziel. Hij voelde zich daar niet thuis. Nu speelt hij bij Lyon met iets minder druk en meer vrijheid. Je zien dat hij het prettig vindt om beslissend te zijn."

Bij United waren de verwachtingen rond Memphis torenhoog, onder meer vanwege zijn prijskaartje, maar ook omdat hij rugnummer 7 wilde hebben. "Dat was een groot, groot statement. Het was niet voor hem. Bij Lyon heeft hij een thuis gevonden. Hij scoort veel in de Franse competitie en is nog maar 24 jaar oud. Hij heeft Old Trafford ervaren en daar veel van geleerd."