Ik hoop natuurlijk in het grote Nederlands elftal te voetballen

"Ik hoop natuurlijk in het grote Nederlands elftal te voetballen"

17-11-2018 11:56
35

Justin Kluivert droeg vrijdagavond voor het eerst de aanvoerdersband bij Jong Oranje in de oefenwedstrijd tegen Duitsland. 'Een eer', vertelt de aanvaller van AS Roma aan FOX Sports.

"Het is een eer om aanvoerder van je land te mogen zijn. Helaas was het geen goede uitslag", aldus Kluivert na de 3-0 nederlaag. "Het is de eerste keer met deze jongens. Ik complementeer ze wel. Het is een leermoment voor ons. We zijn nog niet zolang met elkaar. Duitsland is op volle sterkte. Ik ben trots op de jongens."

Ondanks dat Kluivert nog jong is, is hij wel al een van de meest ervaren spelers van Jong Oranje. "Daarom heb ik de rol ook gekregen, denk ik. Het brengt niet heel veel extra dingen met zich mee. Misschien iets meer coachen, maar dat mogen ze van me verwachten. Voor de rest niet zoveel, eigenlijk. Duitsland is gewoon een goede ploeg met goede spelers. We hebben het lastig gehad als team. Ikzelf ook. Dat blijkt wel uit de uitslag. Het is een leerproces. We moeten vooruit kijken."

Kluivert hoopt zich volgende keer bij het grote Oranje te mogen melden. "Dat is niet aan mij, maar ik zal m'n best doen om het de trainer zo lastig mogelijk te maken. Ik hoop natuurlijk in het grote Nederlands elftal te voetballen."

No Poll