Gesprek met Sinkgraven haalde Cerny over: Blij dat ik het heb gedaan

Gesprek met Sinkgraven haalde Cerny over: "Blij dat ik het heb gedaan"

17-11-2018 12:21
9

Vaclav Cerny is weer op de weg terug bij Ajax. De jonge Tsjech was meer dan een jaar uit de roulatie vanwege een slepende knieblessure, die hij opliep in het bekerduel van Ajax 1 met de amateurs van De Dijk, in het stadion van FC Volendam.

"De eerste maanden is het alleen maar beseffen wat er aan de hand is. Je moet eerst beseffen dat je lang weg bent en er niets aan kunt doen", vertelt Cerny bij Inside Ajax. "Je moet zo snel mogelijk de knop omzetten en niets anders doen dan hard werken. Je moet het achter je laten en vooruit kijken."

Cerny kwam verkeerd terecht en verdraaide zijn knie. "Ik wist niet wat er aan de hand was, want ik had heel veel pijn en wist niet waarom. Het was heel apart, maar zo'n beweging maak je honderd keer per wedstrijd. Ineens lig je er dan meer dan een jaar uit."

Cerny overwoog om niet terug te keren op de plek des onheils. Onlangs nam Jong Ajax het op tegen Volendam, vlak nadat de vleugelaanvaller hersteld was. "Ik begon te twijfelen, want ik zat er lekker in qua het opbouwen van minuten. In die wedstrijd zou ik negentig minuten kunnen spelen."

"Ik had een mooi gesprek met Daley Sinkgraven. Hij zei: Vac, als je daarheen gaat en je gaat spelen, dan zit je er mee en speel je slecht, of je sluit het helemaal af. Hij zei dat ik de angst zou overwinnen. In je hoofd sluit je die hele periode dan af. Dat deed me heel erg goed. Ik ben blij dat ik het heb gedaan. Ik heb misschien wel een van de mooiste goals gemaakt."