'Ik was in één week bij PSV, Dortmund en Spurs. Wat een slechte baan heb ik toch'

'Ik was in één week bij PSV, Dortmund en Spurs. Wat een slechte baan heb ik toch'

Gepubliceerd: zaterdag 17 november 2018 om 15:52za 17-11-2018 om 15:52

Dwight Lodeweges is blij dat hij op het juiste moment is ingestapt bij het Nederlands elftal. De geboren Canadees werd in maart toegevoegd aan de technische staf van Ronald Koeman en ziet van dichtbij hoe Oranje opkrabbelt na enkele moeilijke jaren.

Eind november had hij juist afscheid genomen als bondscoach van Oranje Onder 20, omdat hij zijn werkzaamheden niet kon combineren met die bij PEC Zwolle. "Op een gegeven moment trok ik dat niet meer, ik was mezelf aan het leegzuigen", vertelt Lodeweges aan de Leeuwarder Courant. "Je levert dan naar beide kanten toe geen high class en dat is wel wat ik nastreef."

Het telefoontje van de kersverse bondscoach kwam dan ook uit het niets. "Ik kende hem helemaal niet! Ik zat in de auto en kreeg een appje van Koeman. Hij wilde me graag even bellen en vroeg wanneer het uitkwam", herinnert Lodeweges zich. De 61-jarige trainer wist niet wat hij ervan moest denken. "Eerst dacht ik: iemand neemt me in de maling, straks zit ik bij Edwin Evers in de uitzending."

Inmiddels is de Lodeweges volledig in zijn element als assistent van Koeman. "Ik zie tegenwoordig alleen nog maar topduels", glundert de ex-trainer van onder meer PSV, SC Cambuur en sc Heerenveen. "Laatst was ik bij PSV-Tottenham en een paar dagen later bij Dortmund-Hertha BSC. Ik heb Memphis Depay gezien in Lyon, ben op één dag aanwezig geweest bij Tottenham-Liverpool én Watford-Manchester United. Jeminee, wat een ongelooflijk slechte baan heb ik toch…"

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws