Persoonlijke doelstelling voor Ten Hag: 'Hij wil zelf ook naar de top'

Persoonlijke doelstelling voor Ten Hag: 'Hij wil zelf ook naar de top'

Gepubliceerd: zaterdag 17 november 2018 om 23:20za 17-11-2018 om 23:20

Hij begon stroef bij Ajax, maar inmiddels heeft Erik Ten Hag het helemaal op de rit. Algemeen directeur Edwin van der Sar vertelt dat Ten Hag een ambitieuze persoonlijke doelstelling heeft.

Ten Hag werd vorig jaar aangesteld na het ontslag van Marcel Keizer, maar Ajax kampioen maken lukte hem niet. "Met trainer Erik ten Hag werd de kortetermijndoelstelling, het landskampioenschap, niet gehaald", aldus Van der Sar vrijdag op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering, geciteerd door de NOS.

"We kunnen inmiddels wel stellen dat de technische staf de boel goed op orde heeft en een aantal doelstellingen ruimschoots heeft behaald. Met, wat voor Ajax heel belangrijk is, attractief voetbal."

Directeur spelersbeleid Marc Overmars sluit zich bij Van der Sar aan. "Het wordt een uitdaging om na een Europese wedstrijd niet meer zoveel punten te verliezen als we deden in het seizoen 2016/2017, het succesvolle Europa League-jaar."

Van der Sar heeft vertrouwen in Ten Hag. "Gelukkig is het een van de kwaliteiten van Ten Hag om telkens weer het maximale uit de groep te halen. Erik is een resultaattrainer. Hij wil zelf ook naar de top. Het heeft een klein stormpje geduurd, maar uiteindelijk komt zijn kwaliteit bovendrijven. Ik zie de toekomst positief tegemoet."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws