Update: Miazga keert terug en tekent tot einde seizoen in Championship

Update: Miazga keert terug en tekent tot einde seizoen in Championship

Gepubliceerd: vrijdag 25 januari 2019 om 13:36vr 25-01-2019 om 13:36

Het verblijf van Matt Miazga bij FC Nantes verloopt dusdanig teleurstellend, dat de Franse club serieus overweegt om de Amerikaanse verdediger in januari terug te sturen naar Londen. Chelsea weigert echter mee te werken. Dat melden Franse media dit weekend. 

Miazga begon het seizoen als basisklant van Nantes. Sinds begin oktober is de international van de Verenigde Staten echter uit het elftal verdwenen. Sterker nog: de laatste weken behoort Miazga niet eens meer tot de wedstrijdselectie van de Ligue 1-ploeg.

Nantes zou inmiddels besloten hebben om Miazga terug te sturen naar Londen, het liefst in januari. Opvallend genoeg lijkt Chelsea niet mee te willen werken aan dat plan. Volgens Franse media staat de Premier League-grootmacht erop dat Miazga het seizoen afmaakt in Frankrijk. 

Miazga werd tussen 2016 en 2018 door The Blues gestald in Arnhem. Namens Vitesse kwam de stopper tot 72 officiële duels (vijf goals). In 2017 won Miazga de KNVB Beker met Vitesse. 

Update 21/1 16.47: Miazga staat volgens het Franse Ouest France op het punt om de deur achter zich dicht te trekken bij Nantes. De Amerikaanse stopper zou momenteel in Londen verblijven om met Chelsea overeenstemming te bereiken over het beëindigen van zijn verblijf in Frankrijk. Maandag ontbrak Miazga op de training. Sinds begin oktober kwam hij niet meer in actie in de Ligue 1. 

Update 25/1 12.36: Matt Miazga vervolgt zijn carrière in het Championship. De Amerikaanse verdediger (23) maakt het seizoen op huurbasis bij Reading, zo communiceert de Londense club vrijdag via de officiële kanalen. Miazga, die twee seizoenen bij Vitesse speelde, kwam in de eerste seizoenshelft nauwelijks aan de bak bij FC Nantes.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws