Domper voor Sparta én NEC: late gelijkmaker, koppositie kwijt

Domper voor Sparta én NEC: late gelijkmaker, koppositie kwijt

18-11-2018 18:35
27

Jack de Gier heeft wéér een domper moeten incasseren bij crisisclub NEC. Zondagavond werden er in de slotfase van het thuisduel met Sparta twee punten verspeeld: 1-1. De Rotterdammers lieten door de remise de kans liggen om weer aan kop te komen in de Keuken Kampioen Divisie. 

Door zeges van Go Ahead Eagles (1-0 bij FC Twente) en FC Den Bosch (4-1 bij Telstar) was Sparta eerder op de dag afgezakt naar de derde plaats. Een overwinning bij het kwakkelende NEC zou de formatie van trainer Henk Fraser opnieuw de koppositie opleveren. 

In het Goffertstadion in Nijmegen liep het echter anders. Al vroeg kwam Sparta op achterstand. NEC-spits Sven Braken schoot heerlijk binnen na een lage, harde voorzet vanaf links. Doelman Roy Kortsmit was kansloos. NEC was daarna dichtbij de 2-0. Tom Overtoom raakte binnen dertig seconden lat en paal. 

KKD-topscorer Lars Veldwijk en Ilias Alhaft kregen aan de andere kant van het veld goede kansen. Na de pauze kreeg Alhaft de grootste kans van de wedstrijd. Oog in oog met de keeper van NEC miste hij. Invaller Abdou Harroui bezorgde het strijdende Sparta in de 84e minuut op fraaie wijze een punt. 

NEC heeft nu 22 punten en staat op een gedeelde zevende plaats, samen met Jong PSV. Sparta bezet met 31 uit 14 plek twee, samen met FC Den Bosch. Go Ahead (32 punten) gaat aan kop. 

Lees ook: Tiental van Go Ahead verslaat Twente in topper: 30.000 toeschouwers op tribune