Overmars:  Slechts bij één speler hadden we een heel ongemakkelijk gevoel

Overmars: "Slechts bij één speler hadden we een heel ongemakkelijk gevoel"

Gepubliceerd: zondag 18 november 2018 om 21:56zo 18-11-2018 om 21:56

Marc Overmars heeft afgelopen zomer alle zeilen moeten bijzetten om een leegloop te voorkomen. Dat liet de Ajax-directeur volgens Ajax Life weten bij de Algemene Vergadering voor Aandeelhouders. De enige kikker die uiteindelijk uit de Amsterdamse kruiwagen sprong, was Justin Kluivert.

Dit jaar nam Overmars maatregelen om de spelers ervan te overtuigen bij Ajax te blijven. Ajax Life weet dat Ajax een video liet maken, speciaal voor zeven gewilde spelers. Het ging om André Onana, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Donny van de Beek, David Neres, Kasper Dolberg en Kluivert.

"Toen we het filmpje maakten, was het idee erachter: we moeten laten zien dat we die jongens willen houden", legt Overmars uit. "We willen Europacupfinales spelen en winnen. We hebben 'm gespeeld, maar niet gewonnen. We willen kampioen worden en in Europa opnieuw zo ver mogelijk komen."

"We koppelden de huidige talenten aan een idool uit het verleden: De Ligt en Hulshoff, Dolberg en Zlatan. De jongens vonden het prachtig en wij vonden het ook prachtig. Het kan een beetje helpen, maar of het echt heeft geholpen? Dat laat ik even buiten beschouwing."

Overmars zag van het zevental uiteindelijk één speler vertrekken. "Slechts bij één speler hadden we een heel ongemakkelijk gevoel. Dan krijg je een beetje wat er in die maanden is gebeurd", aldus Overmars, die op Kluivert doelt zonder hem te noemen. "Het waren moeilijke maanden, maar we hebben ons best gedaan om die jongens te overtuigen en samen door de voorronde (van de Champions League, red.) te komen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws