Afgang voor België: géén Final Four in Nations League door bizarre nederlaag

18-11-2018 22:39
65

België heeft zich zondagavond niet weten te plaatsen voor de 'Final Four' van de Nations League. In Luzern was Zwitserland met liefst 5-2 te sterk voor de ploeg van bondscoach Roberto Martinez, die na twintig minuten nog op een 0-2 voorsprong stond.

Voor België leek er geen vuiltje aan de lucht: Thorgan Hazard, die in de vorm van zijn leven is, scoorde binnen zeventien minuten twee keer tegen de Zwitsers. Eerst profiteerde de aanvaller van Borussia Mönchengladbach van een kapitale fout in de verdediging en even later scoorde hij met een schot van buiten het strafschopgebied.

Nog voor rust boog Zwitserland de achterstand om in een voorsprong. Ricardo Rodriguez (penalty), Haris Seferovic en opnieuw Seferovic zorgden ervoor dat de gastheren in Luzern gingen rusten met een 3-2 tussenstand.

In de tweede helft slaagde België er niet in de rug te rechten. Sterker nog, de hautaine ploeg van Martinez incasseerde nóg twee doelpunten. Nico Elvedi maakte na een uur spelen de 4-2, waarna Seferovic zijn derde van de avond maakte. De Benfica-spits tekende voor een perfecte hattrick door met zijn rechtervoet, linkervoet én hoofd te scoren.

België, aanvoerder van de FIFA-wereldranglijst en nummer drie van het afgelopen WK, doet daardoor in juni 2019 niet mee aan de finaleronde van de Nations League. Zwitserland is na Portugal en Engeland het derde land dat zeker is van de 'Final Four'. Bij winst of een gelijkspel tegen Duitsland in Gelsenkirchen komt Nederland daar als laatste land bij.