'De slechtste wedstrijd ooit van de nationale ploeg, het was echt niet normaal'

'De slechtste wedstrijd ooit van de nationale ploeg, het was echt niet normaal'

Gepubliceerd: zondag 18 november 2018 om 23:40zo 18-11-2018 om 23:40

Thomas Meunier spaart België niet na de ontluisterende nederlaag tegen Zwitserland. In Luzern werd het 5-2, waardoor de Rode Duivels niet naar de Final Four gaan in de Nations League.

"Ik kan me in mijn drie jaar als international geen slechtere wedstrijd herinneren. De slechtste wedstrijd ooit van de nationale ploeg", foetert Meunier tegenover VTM. "Dit is meer meer dan een enorme ontgoocheling. We hadden eigenlijk alles in handen. Het was echt niet normaal wat hier gebeurde. Als we gewoon onze kwaliteiten kijken, kan zoiets niet gebeuren."

De vleugelverdediger van Paris Saint-Germain heeft wel een idee waar het mis ging. "Er was te weinig agressiviteit bij ons. Te weinig focus, te weinig mentaliteit. Het was gewoon niet genoeg. We dachten misschien dat we de halve finale al binnen hadden."

"Wat er gebeurd is? Goeie vraag", reageert doelman Thibaut Courtois. "We komen snel in de wedstrijden, maar dan zijn we plots allemaal uit de wedstrijden verdwenen. Te makkelijk ballen verloren, te makkelijke fouten, te veel ruimte. Dit is internationaal topvoetbal... Als je de Zwitsers ruimte geeft, krijg je een heel moeilijke wedstrijd. Het is een stom gevoel."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws