'Koeman houdt vast aan zelfde elf en geeft Dumfries opnieuw voorkeur boven Tete'

'Koeman houdt vast aan zelfde elf en geeft Dumfries opnieuw voorkeur boven Tete'

19-11-2018 07:53
54

Het Nederlands elftal gaat met dezelfde elf namen op jacht naar de zege in de Nations League-groep. Dat is de verwachting van het Algemeen Dagblad. Dat betekent dat Denzel Dumfries opnieuw de voorkeur krijgt boven Kenny Tete.

Oranje speelt maandagavond om 20.45 uur in de Veltins-Arena tegen Duitsland. Oranje heeft aan een gelijkspel genoeg om winnaar te worden in de groep. Na de 2-0 overwinning op regerend wereldkampioen Frankrijk heeft Koeman weinig reden om heel veel te wisselen. Het AD verwacht dan ook dezelfde elf namen bij Oranje.

Dat betekent dat het middenveld opnieuw bestaat uit Marten de Roon, Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum. Voorin wordt Memphis aan de zijkanten bijgestaan door Steven Bergwijn en Ryan Babel.

Bondscoach Koeman liet eerder weten Oranje niet als favoriet te zijn. "Maar ik verwacht wel dat we er klaar voor zijn om tegen Duitsland ín Duitsland te spelen. We hebben ook voor onszelf een lat neergelegd door hoe goed het vrijdag ging tegen Frankrijk. (...) We willen onze Nations League-poule winnen. Daar gaan we vol voor."

Verwachte opstelling Oranje: Cillessen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind; De Roon, De Jong, Wijnaldum; Bergwijn, Memphis, Babel.