Update: Kwakkelend FC Dordrecht zet De Nooijer per direct op straat

Update: Kwakkelend FC Dordrecht zet De Nooijer per direct op straat

Gepubliceerd: maandag 19 november 2018 om 10:30ma 19-11-2018 om 10:30

FC Dordrecht heeft per direct afscheid genomen van trainer Gérard de Nooijer. Voetbal International meldt dat maandagochtend. De selectie van de Keuken Kampioen Divisie-club krijgt het nieuws rond 10.00 uur te horen. De bevestiging van het ontslag ontbreekt nog via de officiële kanalen van Dordt.

De Nooijer weet inmiddels dat het einde verhaal is voor hem. "Ik heb met veel plezier bij Dordrecht gewerkt. Tot op het laatste moment", reageert hij in gesprek met VI"Ik heb alles gegeven, als ze het niet voldoende vinden is dat hun beslissing. Ik wil niet weg, de club wil van me af."

Dordrecht slaagde er dit seizoen slechts één keer in om te winnen in veertien competitieduels. De Nooijer was sinds februari 2015 hoofdtrainer van De Schapenkoppen. Afgelopen weekend werd er voor eigen publiek met 3-0 verloren van laagvlieger FC Eindhoven. 

Opvallend genoeg laat technisch directeur Peter Drijver weten dat De Nooijer, oud-speler van onder meer Feyenoord en sc Heerenveen, 'te veeleisend en te professioneel is' voor de huidige spelersgroep. Afgelopen seizoen reikte De Nooijer met Dordrecht nog tot de play-offs in de Eerste Divisie. In de halve finale werd verloren van Sparta. 

Update 10.30: Dordrecht heeft inmiddels bevestigd dat De Nooijer op non-actief is gesteld. 'Directie en De Nooijer streven ernaar de arbeidsovereenkomst, die loopt tot einde van dit seizoen, binnen enkele dagen op gepaste wijze te ontbinden', meldt de club. De taken van Nooijer worden voorlopig waargenomen door assistent-trainer Scott Calderwood. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws